Utställning i Hässleholm

Idag var det dags för Bozzes första utställning..och vi var många som hejade; Jag, Gerry, Jojos granne Eva och så var Åsa (ägaren) med några av sina barn där. Det blev dock ingen konkurens eftersom han var ensam i sin klass. Men vi fick heja på så att både han och Jojo skötte sig..och det gjorde de. Han fick Hp dvs Hederspris och då han var ensam blev han ju automatiskt BIR...så kan det ju faktiskt gå till när man blir BIR dvs Bäst i ras!! Nu får han gå i lite träning på hemmaplan så får han fortsätta på fler utställningar sen i vår....man kan ju längta tills det blir utomhusutställningar. Tack Jojo för att Du visade honom ...välvisad stod det ju i kritiken..som vanligt;-) och Tack Åsa för att vi ficklåna honom till utställning..det får vi göra om!




smältande snö = vattenfyllda skor

Jag har gått i mina "ickevinterskor" hela vinterna utan att bli blöt eller kall om fötterna... tills nu. Igår när jag gick ut med Ginza och Zuki hade snön smällt bort på vissa ställen och där låg iställen slaskpölar. Detta tålde tydligen inte mina skor... Jag älskar vinter med mycket snö men jag hatar slasket som alltid ska avsluta det härliga.

För hundarna var det dock ingen skillnad på snö och slask, de hade lika kul ändå. Synd att man själv inte kan vara så positiv till alla slags väder. ;P

Grönt...

... och slaskigt.

Men fortfarande lika glada... :]




Vi kör - till Skanör

Idag var det premiär för yrvädret Ginza att klippas hos en riktig trimmare, nämligen hos Nilla i Skanör. Det var med vånda jag lämnade henne där, hon är nämligen den sämsta wheaten jag någonsin haft på ett bord - och hon är vår! Så inte kan jag skylla på ägaren... eller? ;-)
Så här såg hon ut innan klippningen:


Som sagt, Nilla var förvarnad och laddad när hon tog emot henne - men, Ginza hade varit jätteduktig. Lättad blev jag och tänkte "huvudsaken är att hon uppför sig ordentligt borta... sen får man stå ut med lite trams hemma". Som vanligt hade Nilla lyckats... så här fin blev hon:


Under tiden Ginza klipptes gick jag och Jannica en tur med de andra tre hundarna. Det tyckte hundarna om då det var helt nya ställen och lukter att utforska. Vi hann med både kurragömma och att leta godis... Alison var bäst på allt! :-) När Jannica gömde sig och det var Alisons tur att leta så "tjöt" hon av glädje, och när jag sen släppte henne sprang hon iväg som en pil. Hon var också den som hittade godiset i trädet först. :-)




I väntan på "leta godis"-kommandot





Hemma igen var dock Ginza tröttast... Det tar visst på krafterna att uppföra sig väl. ;-)

Plats i soffan?

Igårkväll när jag skulle sätta mig i soffan kändes det som en omöjlighet. I denna gamla 80-talssoffa, som har 6 stycken sittplatser, var det i princip ingen plats alls. Så här såg det ut:


Ska man verkligen behöva en soffa till i detta hus?! Hur många soffor har familjerna i "Familjen Annorlunda"? Är det lättare med 10 barn än 4 hundar? Man borde satsa på att bara ha en hund... Men vem ska jag då välja...?

Ginza Alison

Zuki Zazza

Självklart går det inte att välja. De är ju lika go'a allihopa!
Lösningen är...:



hundklipp och tankar.... och utställningsträning

Eljajos "Guy" har varit här och blivit klippt. Alltid kul och träffa sina valpar. Fast när Guy är här kan jag inte låta bli att tänka på Inger....Av naturliga skäl så har jag inte så mycket "hundkontakt" med henne nu. Saknar det jättemycket! Har bestämt mig för att åka hem till henne så fort snön är borta så vi kan gå ut och gå en runda...när ska snön försvinna egentligen??
Ginza och även Alison tyckte det var kul att en liten "pojke" kom och hälsade på. Så det blev lite bus i trädgården. Det är så roligt med Alison för så fort här kommer hit någon så ska hon tvunget leka med Ginza just då och för att få göra det måste hon ju även leka med gästerna....precis som hon blir lite avundsjuk på ungdomarna...hon är ju alldeles snart 91 år (13 hundår * 7 männinskoår) så visst har man rätt att vara lite avis på ungdomen.







I söndags var det utställningsträning med Sydskånska kennelklubben. Det är ju en bra träning även om man inte tänkt ställa ut. Bra för hunden att vistas i en lokal med mycket hundar och människor och allt annat runt omkring. Jag och mina tjejer var iväg med Gusten/MORRIS, Hikkka/NOVA och så mötte vi upp Hokki/BOZZE. Jag tycker det är väldigt trevligt att det blir "två flugor i en smäll" dvs jag får chansen att umgås med mina underbara tjejer och även träffa hundar- det känns jättebra! Mina tjejer tycker jag, utan att skryta, är väldigt duktiga på att visa hund. Jag är väldigt stolt! Det gick väldigt bra med valparna och unghanen, så det bådar väl gott när de sen ska ställas ut i mars och för Bozzes del redan till helgen som kommer! Dock var ju ingen utställningsklippt så bortsett från det bjuder jag på lite bilder därifrån :-)







Självklart fick Morris förlja med hem och busa med Ginza och Zuki...


...emellanåt kunde man knappt se att de var tre..det såg bara ut som en stor klump av wheatenpäls :-)



Men det gick och få ett syskonfoto....


Tur att dessa två snart ska klippas......;-) Då får jag ta ett nytt foto....

två timmar i snö

Jag kom hem för ungefär en timme sen från en lite mer än två timmar lång runda med Ginza och Zazza. Jag kan säga att de är lagom lugna nu. ;] Rundan avslutades med en liten lekstund för Ginza med Alison på fotbollsplanen. På rundan såg vi rådjur (dock alldeles för långt borta för att fotografera... jag vill ha ett teleobjektiv! :P), träffade en häst, gick förbi en högljudd traktor och kämpade oss igenom hög snö... Jag får nog säga att Zazza var tapprast. Hon sjönk nästan ner helt i den höga snön men fortsatte ändå kämpa. Det är min tös det. ;]









Ännu en gång hade jag kameran på fel inställning när de lekte och sprang, jag får skärpa mig. Men någon bild kan jag nog hitta... hmm...








En tur till dimmornas vinterland

Igår gick jag två långrundor med vovvarna - en med Alison och en med Ginza och Zazza. Det snöade hela dagen, även när jag var ute, och det låg en vit dimma över marken. Man såg inte många meter framåt. Dessutom var det kallt, men ändå så mysigt. Jag är nog en av de få som fortfarande är glad över snön, haha. Jag kan inte hjälpa det, jag tycker det är så vackert med snö. :] Hundarna var också glada, även Alison. De tyckte dock att det blev lite för kallt i slutet, Zazza var ju snarare en vit än en svart pudel när vi kom hem, hihi...

Det blev lite bilder också, dock inga bra då min mobilkamera inte är den bästa...







Agility snart igen

Nu är det inte långt tills agilityn börjar igen, den sjätte mars för att vara exakt. Det ska bli skönt att göra något tillsammans med Zuki igen, något som både han och jag tycker är jätteroligt. :] KRAMKALAS!



hundar...o` hundar...snö...o`åter snö!!

Igår, söndag, var jag och Ginza på Vellinge blomman tillsammans med Wilma och hennes husse och matte. Där var det hundhelg med olika hundaktiviteter. Jag och Ginza provade på lite lydnadsträning och fick beröm över att Ginza så villigt gick med mig!?! Ja, just den lilla stunden ja;-) Nej, både hon och jag behöver verkligen börja på en lydnadsträning.
Efteråt fick Ginza och Wilma busa i snön...mycket roligare tyckte de båda!
De är riktiga kompisar och verkar inte bekymra sig för snön ett enda dugg!

Idag har jag haft vår lilla Nova här. Det bar iväg till Gerd i Skegrie som har en magisk sax. Med den trollade hon fram en riktig liten skönhet;


Visst e´hon fin? Eljajos Hikka "NOVA" 6 mån

Gerd har desssutom en liten atelje´med konsthantverk, mycket fina saker med bla hundmotiv. Tycker definitivt att Ni ska åka dit och titta iallafall..det kostar inget...men jag tror att Ni blir lite köpsugna när Ni väl är där;-)

Med en liten "lillasyster" på besök såg det ut så här idag. Alla tre tikarna gillar henne( Zuki gillar också henne men han är ju hos Jojo) Obs! Klickbara bilder!



Ginza och Nova busade mycket idag, och det går bra trots storleksskillnaden! Ginza försöker verkligen vara försiktig och emellanåt lägger hon sig ner och då passar Nova på att visa sig stor!



Ja , det är ju kul om dessa små "flickor" kan fortsätta vara sådana väninnior...vem vet, de kommer kanske en dag ha valpar samtidigt...fast jag hoppas inte det;-) Jag hoppas de väljer varsin period!


Hej mitt vinterland...

Ja, idag är det ännu en riktig vinterdag med mer snö än det hittills varit denna vintern. Skolbussen var inställd så vi här ute på landet kom inte till skolan idag. Mammas bil är fastsnöad - så den kunde jag inte heller räkna med - och hela världen är vit, eller i alla fall känns det så.

Efter att ha varit uttråkad ett tag (så uttråkad att jag somnade) bestämde jag mig för att gå ut en pytterunda med Ginza och sen släppa henne på fotbollsplanen så hon fick springa av sig lite. Så blev det - efter att jag tagit på mig ett halvt ton kläder... nästan. När hon fått springa lite på fotbollsplanen tog jag in henne i trädgården. Där fick hon leka lite med Zuki innan det var Zazzas tur att komma ut på fotbollsplanen.

Rätt som det var när Zazza lekte med sin leksak där ute kom Zuki springande. Jodå, han har lärt sig att komma förbi höga hinder nu, den enda nackdelen med agilityn. I höstas hoppade han ju inte ens över dammsugarslangen en decimeter över marken... I vilket fall så ville han också leka med räven (leksaken) så han fick vara med trots att han brutit mot trådgårdsreglerna, hmm... När jag sen skulle gå in stod Alison i trädgården och väntade så Zuki och Zazza fick följa med ut ännu en gång, bara för att Alison skulle få lite sällskap. Zuki var överlycklig och när jag sen satt honom i trädgården, hämtat en bajspåse och gick ut till fotbollsplanen igen kom han glatt springande till mig - ännu en gång utan lov. Denna gången blev jag sur så jag sa att han skulle gå in igen. Efter att han vänt sig om två gånger och försökt sig på en rymning lunkade han till slut in, med huvudet sänkt och en sur blick. Han ställde sig vid grinden och väntade på ett tecken att han skulle få springa ut igen. Och när jag kom tillbaka till grinden kollade han mig i ögonen och jag sa "hopp och lek", så fick han springa ett varv en sista gång för idag. Nu är han på väg hem till Jojo där han ska få träffa sin nya favoritkompis, Jojos grannes hund.

Ginza:



Zazza:



Zuki:



Alison:




Ginza är sååå nyttig

Idag låg lilla Ginza och tuggade på något grönt...ett saftigt grönt äpple. Ja hon har kanske också avlagt något nyårslöfte om att äta lite nyttigare!....fast det dröjde inte länge förrän hon lät det vara och de andra tre var ju såklart framme och kollade, men det var ingen som brydde sig om det. Konstigt ;-)