En trött Ginza efter dagens huvudarbete

dsc00175 (MMS)

Ginza är väldigt trött efter allt huvudarbete dagen har bjudit på.


Agilitytävling i Simrishamn

Igår var det då dags för min och Zukis första officiella agilitytävling som var i Simrishamn. Det finns väl egentligen inte så mycket att säga mer än att det kanske inte var någon direkt succé, men vi hade kul båda två och det är ju det som räknas? :]

I Agilityklassen fick han någon vägran och något annat fel också. Han var lite väl studsig emellanåt och det blev inte någon direkt bra tid. Vi kom i mål på tiden 50,66 och vi hade total 29.66 i tidsfel. Men, men... av 80 tävlande, varav 37 klarade av att inte bli diskade, hamnade vi på 34:e plats, så vi var ju bättre än hälften. ;]


Hoppklassen gick inte mycket bättre, snarare sämre. Han tog första hindret, gick under däcket och sen sprang han sin väg. Han hade hittat två hundar utanför området, men han såg inte staketet i mellan och sprang rakt in i det. Några i publiken skrattade, jag fnissade till och sen försökte jag ropa in honom igen, men hundarna runtom var roligare och vi blev diskade.

Jaja, för övrigt så var det en trevlig dag, förutom att jag lyckades bränna mig på smalbenen i solen. Jag hade röda rektanglar mitt på benen när jag kom hem... tokigt.
Jag tyckte denna kossan var söt.

Nu ska jag packa klart det sista. Tidigt imorgonbitti åker jag och Ginza på Rikslägret i Örebro, det ska bli kul. Det kommer förmodligen bli väldigt jobbigt i början att springa efter Ginza som förmodligen kommer ta varenda chans hon får till att leka med de andra vovvarna, men förhoppningsvis kan det också bli en bra träning för henne. :]



Midsommarfirande med BÄRGNING I HERNING!

Midsommaraftons morgon klockan 03.00; Samling vid brevlådorna för avfärd till utställning i Danmark. Det var jag och Jannica med Zuki och Ginza, Jeanette och Magnus med Wilma och så Karins Kenzo som tillsammans skulle fira midsommarafton på Världsutställningen i Herning. Trots alldeles för lite sömn var vi alla på gott humör och resan dit gick bra. Och faktiskt kom jag och Jannica fram till att vi denna gången nog inte hade glömt något alls. Det kändes tryggt och bra. För alla gånger tidigare har det alltid glömts något; vacc.intyg, nr-lappar, pass, utställningskläder, kamera eller avmaskningstabletter.

Det var 137 wheatens anmälda. I Ginzas klass var de 23 stycken och i Zukis var de 24. Domaren i Zukis klass kom dessutom från Irland så vi var ju klart medvetna om att han inte gillade Zukis amerikanska päls. Zuki fick ändå VG (=Very Good) vilket vi var väldigt belåtna med. Något som blev helt uppenbart först på plats, var att Jannica inte skulle kunna visa dem bägge fullt ut, då de bedömdes samtidigt :-( Som Ni vet är jag inte rätt person att visa så jag bad Anette från kennel Hopla (som är uppf och ägare till Ginzas pappa) att rycka in och visa Ginza. TACK ANETTE för det!! Ginza fick Exc (=Excellent) utan placering och det var vi också såklart jättenöjda med. Det fick även de kära resekompisarna, Wilma och Kenzo! Grattis till det, Karin och Jeanette! Tyvärr fick man inga kritiklappar dvs det som jag tycker är mest intressant och kul läsning på utställningarna uteblev...jättetråkigt att inte få reda på vad domarna egentligen tyckte om ens hund! Man kan ju undra vad man betalar ca 900 sv kr för / hund?? Men, men NU HAR MAN VARIT DÄR!!! Nästa år är världsutställningen i Paris :-)...ska det bli en tur dit??

I lugn och ro nersjunken i min stol kunde jag sedan njuta av tikklassen och slutligen BOB o BOS...dock kan man säga att Jannica var helt nersjunken :-)

Sen blev det en liten shoppingrunda och så packade vi in allt i bilen för avfärd hem.........TRODDE vi!!! Men det tyckte inte min kära, röda, fina lilla
bil(-skrälle!)...den STARTADE INTE!! Så där stod vi, trötta, fullpackade och jordgubbsugna mitt på en parkeringsplats i Herning, 35 mil hemifrån på MIDSOMMARAFTON 2010!! Så från att vara en bra dag utan komplikationer i form av glömska, förvandlades den till en.....mindre mardröm! Jag kan dock inte med ord beskriva att det var så skönt att ha Jeanette och Magnus där, som är ett par som skänker lugn och humor i massor!! Om jag och Jannica suttit där själva vet jag inte hur det hade slutat...vi har ju lite mer av terrierhumör bägge två ...nu fick vi ju ta det lugnt ;-) Efter mycket diskussioner med Folksam fick vi hjälp av en dansk bärgare, som var jättetrevlig och mycket serviceinriktad o verkligen såg till hundarnas bästa, att köra oss till Scandic hotell där vi intog en god måltid på resaturangen i väntan på att Gerry lånat en bil ( Tack alla Ni som blev inblandade i detta!) och kunde hämta oss kl 22.30. Vill också tillägga att tjejen i receptionen på Scandic var lika fantastisk som bärgningskillen! Det är härligt att få uppleva så trevliga människor som bara finns på rätt plats i de rätta tillfällena! Till vardags glömmer man ibland bort det...framför allt när man läser om allt elände i tidningarna...

Klicka på bilderna för att se de i större version.




Så ca kl 02.00 i natt var vi hemma igen och då åt vi JORDGUBBSTÅRTA som Gerry hade gjort :-0 !! Och även DET gjorde ju att denna midsommarafton var underlig från början till slut...... ;-)

Nu tar vi nog en liten paus ifrån utställningarna......imorgon är tanken att befinna oss i Simrishamn kl 8.30 för Jannica och Zukis agilitytävling......vi får se hur det går med det...ni får gärna hålla tummarna utifall att.... :-)


Vilket gäng!

I söndags hade vi vår efterlängtade träff med G-kullen. När jag bokade denna dag på Storegårds hundpark var jag lite orolig för att det skulle bli för varmt för hundarna eftersom att det blev i mitten av juni... Men det var det ju inget att oroa sig för. Kanske tråkigt för oss, men bra för hundarna. En efter en kom de och lekhagen fylldes på med härliga och trevliga wheatens.

Storegårds hundpark har mycket roliga aktiviteter att erbjuda och självklart prövades det på.

Efter det var det korvgrillning (som vi tackar Magnus för), fika och tipsrunda. Bästa resultatet på tipsrundan hade våra inbjudna gäster Jeanette och Magnus som har Zukis "flickvän" Wilma, och närmast rätt antal frolic-bitar hade Elisabeth och Karsten. Grattis till er alla!

Vi vill även tacka Annie, som har Yatzi, för att hon hjälpte till att visa agilityn... Ni vet väl att Yatzi tävlar med stor framgång i agility? ;)

Självklart vill vi även tacka alla er ägare för att ni kom och gjorde denna dagen till ett trevligt minne!

Vill ni se fler bilder, titta i våra "album" på hemsidan.


För liten säng?

Inatt när jag kom hem och skulle gå och lägga mig möttes jag av denna syn i min annars ovanligt stora säng (den är ju ändå 120cm bred)...:


Och när hon sen såg att jag kom så försökte hon gömma sig, och så här gick det med det...:
"om jag inte ser henne så kanske inte hon ser mig...?".