En blåsig och kall promenad i Falsterbo

Jag, mamma och våra tre vovvar tog en promenad med Jeanette och Wilma i Falsterbo. Det blev promenad, fri lek, träning och sök. Ginza har blivit jätteduktig vad gäller lydnad och det skulle vara jättekul att gå lydnadskurs med henne, kanske ska jag försöka hitta någon som verkar bra? :] Här kommer i alla fall några söta lekbilder.





Nu ikväll kollade jag och mamma på ett program om leoparder på tv:n. Det tyckte Ginza var väldigt intressant. Hon är söt min lilla älskling. :]




Att börja om från ruta ett

I måndags tyckte jag att det var hög tid att komma igång med träningen igen. Därför tog jag en liten promenad med Ginza innan jag sen gick bort till fotbollsplanen och tränade lite. Det blev lite lydnad och lite utställningsträning innan vi sen gick hem igen. Jag hade tänkt börja träna lite varje dag sen men på tisdagen räckte inte tiden till och i onsdags blev jag sjuk vilket jag varit sen dess. Som tur är har man (ibland! ;]) en snäll syster som har aktiverat henne både onsdag, torsdag och fredag då de varit på limhamnsfältet, hos några bekanta och i skogen där hon fått leka med en hel del hundar.

När jag vaknade imorse kände jag mig äntligen lite bättre och vid halv tio-tiden tog jag med Ginza ut på fotbollsplanen för att fortsätta vår träning. På grund av hon ogillar klippbordet där kommandon som "stå/stanna/stilla" används har inte heller utställning, där samma kommandon används, varit särskilt populärt. Därför har jag nu, efter en tids vilande från utställningar, bestämt mig för att på nytt träna in utställning med nytt kommando, klicker och extra mycket glädje. Detta innebär att jag börjar om helt från ruta ett där jag först och främst vill ha fram glädjen, sen att hon står still och allra sist, när jag känner att vi är redo, börja fixa till detaljer. Det gick bra redan i måndags och ännu bättre gick det idag. Dock tränar jag inte så länge på just utställningsmomenten - man ska ju sluta när det går som bäst! :]

"Uppvärmning" för att få upp fart och glädje.

Träning att försöka få henne att stå still - med glädje.

Och... kolla in snyggingen med den snygga svansen! :]

Och för att hon är så duktig, min lilla tös, fick hon dubbel belöning, nämligen godis och... LEK! :]



Än har jag inte börjat att peta på detaljer än och det kommer jag vänta med ett tag till. Just nu är jag helnöjd om hon bara ser ut som på sista ståbilden varje gång.

Vad gäller juniorhandlingen jag skrev om för några inlägg sedan så har jag faktiskt anmält mig till tävlingen på jägersro nästa lördag. Dock ska jag endast ta det som en träning. Jag menar, utställningsträning hemma alldeles ensamma går väl bra, men hon måste ju få träning tillsammans med andra hundar och domare också. ;] Och visst handlar juniorhandlingen om handlerns kunskap om hundrasen och hur den ska ställas osv. men det handlar ju också mycket om samarbetet mellan handler och hund, så helt utan chans hoppas jag inte att vi är. ;]

Nu ska jag återgå till en av alla mina läxor. Ha det gott!



Bra fredag detta!!!

Längesedan jag skrev något här.....men idag kändes det rätt, efter 2 goda nyheter!!! Första; Min röda, "fina"bil, som Ni kanske minns, pajade ju midsommarafton i fjol, kom hem i förra veckan, efter att ha stått på verkstad i 7 månader. Och idag blev den besiktigad och den gick igenom :) Det gillar nog framförallt hundarna som har fått åka i en liten, liten bil tsm, alla 4 lösa i baksätet....inte alls bra, men vad gör man.
Andra; Ginza fick A på höfterna och hennes bror Gizmo fick B!!! Så skönt......

Imorgon ska vår lilla Nova komma hit och stanna i helgen.......Så det blir säkert livat och glatt här hemma..... Gamla Alison(snart 14 år) löper. Zuki verkar inte ha något emot att ha lite kul med henne trots hennes höga ålder.....och Alison, ja hon uppskattar såklart en liten "toyboy"!! Hundar verkar verkligen ha koll på vad som e meningen med livet;)

Ha en trevlig helg alla Ni som läser.......