Det har varit många födelsedagar på rad...

...men nu är det äntligen den sista. Idag fyller Zazza gammalt och blir därmed hälften så gammal som mig (snart...). Hon blir 8 hela år och det är inte klokt vad tiden gått. Skönt att hon är en pudel som förhoppningsvis ska leva i 8 år till. :]

Världens bästa pudel, jag lovar!


Jag och mamma vill också säga GRATTIS till D-kullen som fyllde år igår. Hoppas ni fick en bra födelsedag! ;]



födelsedagen firas med agility, tårta och present

Idag fyller Ginza och hennes syskon 1 år. GRATTIS TILL DEM! :] Detta firades självklart med hundtårta, present och lite fotografering nu ikväll. Dessutom var det första gången på agilityn för oss idag, vilket jag tyckte gick bra. Det var några gånger hon tyckte att de andra hundarna såg något mer intressanta ut än hindret, eller mig, men det tränar vi bort. Gick det med Zuki så ska det gå med Ginza. ;] Dessvärre var det lite lerigt på agilitybanan och hon tvingades därför att bada när vi kom hem. Det var nog det allra sämsta med födelsedagen, eller vad tror ni?

Hon är inte sitt sötaste jag när hon är blöt, men det får gå ändå. ;]



Pipleksaken tyckte hon mycket om, kanske för mycket. Ungefär två minuter senare var den sönder, inte ett pip hördes... som vanligt när hon är i farten.



Viltspårskurs... sista gången

Som jag skrivit tidigare i bloggen har jag och Zuki gått på viltspårskurs under våren. Tyvärr har vi bara kunnat deltaga 4 gånger av 10. Dock har Zuki ändå utvecklats från att inte veta vad vi gjorde där, till att åtminstone förstå vad vi gjorde där... Första gången tog han inte ens klöven i munnen, tredje gången var han jättelycklig över den, för att åter igen idag vara lite mer skeptisk... Men idag upplevde jag klöven blötare än tidigare, så kanske var det det som var felet? För efter att den torkat upp lite tog han den och ville sen inte släppa den.

Då jag har varit med så få gånger har jag även fått prova på med Ginza två gånger och Zazza en gång. Och jag får nog säga att bägge "damerna" har varit säkrare på att följa blodet än Zuki. Zazza nästan kröp fram med nosen i marken hela tiden fram till klöven... Men klöven tyckte hon att jag kunde bära! Fast plötsligt upptäckte hon en liten "sena" på klöven och då plötsligt ville hon ha den att tugga på. Ginza, med sin "motor", tog sig såklart fram snabbare i spåret. Första gången älskade hon klöven, andra gången (idag) var hon lika skeptisk mot den som Zuki och tog den inte heller förrän efter en stund. Och då ville hon bara gå och gömma sig och ligga och tugga på den. Och det får inte göra, så vi fick byta ut den mot gott godis.

Eftersom att det var sista gången idag fick vi klöv med oss hem. Då fanns det en här hemma som tog den direkt... ALISON! Så nu får vi ringa runt till markägare och lägga ut spår så att även gamla Alison får prova på. Härligt med gamla hundar som ff är på hugget :-) 13 hundår motsvarar ju ca 90 människoår!!!

Vill tillägga att Alison ska bli mormor igen om ca 2 veckor. Är du intresserad av en valp så ta kontakt med Rebecca Berggren/ kennel Harmonisk Hund (Klicka här för att komma till hennes hemsida).

Att spåra är en trevlig och nyttig aktivitet för hunden och mysigt för en själv att vistas i skog och mark, så i någon form kommer jag säkert att fortsätta med detta. Dock har det varit "lång" bilresa fram och tillbaka till kursen. Men som tur är har jag haft sällskap med Rebecca och hennes duktiga "spårhundar" Molly ( Eljajos Bitsey från min andra wheatenkull) och så Mollys dotter Amy (Alisons barnbarn/Ginzas kusin). :-) Det är alltid lite extra kul att umgås och göra hundaktiviter med sina valpköpare! :-)

När jag kom hem nåddes jag av nyheten att det gått bra för Yatzi ( Eljajos Acca från min första wheatenkull) på agilitytävling i Lund idag. Hon tävlar fr om i år i klass 2, så svårighetsgraden på banan har ökat på. Grattis Annie! (Klicka här för att komma till hennes hemsida).

Lite härliga foto från viltspårskursens sista dag(Klicka på bilderna för att se dem större) Tack Jannica för att Du följde med och tog sådan fina foto!

Blodet droppar!
Här markerar jag startplatsen med en snitsel, "krattar" en liten grop i marken, droppar lite blod där och skrapar med klöven ...och sen börjar jag lägga ut spåret=droppa ut blodspåret. Samtidigt drar man med klöven längs marken. När man anser att spåret är klart placerar man klöven där och fäster 3 snitslar som markerar målplats. Sen väntar man i ca 2 timmar och sen ska hunden börja spåra.......ett riktigt nosarbete!!!

Ginza:

Zuki:

Zazza:

Molly & Amy:

en dag i skogen

Idag följde jag med mamma och Rebecca på viltspårskursen för att se hur det gick till och lite så. Jag tyckte det gick bra för våra hundar ändå. Vi hade med både Zazza och Ginza också så idag blev det inte så mycket väntetid utan det var upp och gå hela tiden. Kameran var också med och nu såg jag att det blev över 500 bilder... så någon måste väl vara bra? Haha. :$
En bild som jag tyckte blev bra, på mina tre små älsklingar. :]

Mer bilder från själva spåret och så kommer mamma lägga in och skriva om inom kort, så det är bara till att hålla ut! ;]



Vår första agilitytävling

Igår var det då dags för min och Zukis första agilitytväling. Jag slutade inte skolan förrän fyra igår och trekvart senare skulle vi vara i Malmö och hämta Annie som snällt följde med, så lite stressigt var det nog. När vi sen väl var i Lund var det otroligt kallt och blåsigt, men det var ingenting emot vad det skulle bli. ;] Vid klockan 18 ungefär började banvandringen och sen var det dags för Smallhundarna och Mediumhundarna att tävla. Efter att alla ekipage var klara var det banvarnding för oss som skulle tävla i Large och sen var det dax att tävla. Jag startade som nr. 6 och efter banvandringen var jag lagom nervös i väntan på min tur.

Redan på första hindret blev det en vägran, då Zuki sprang förbi istället för att hoppa över, men vi sket i det och tog om hindret och sen var vi igång. Jag tror det gick bra ända tills vi sen kom fram till däcket. Trots att vi tränade extra på det i tisdag och trots att han då klarade det galant, gjorde han som han har gjort de senaste gångerna innan det; han sprang under och hoppade tillbaka. Detta medförde en disk men vi gjorde klart banan i alla fall. ;]

Ungefär en trekvart senare var det dax för oss igen, denna gången i hoppklass. Här började banan med däcket och jag var lite nervös för det, men... det gick bra! Vi klarade oss med fem fel och på tiden 44.10.

Nöjd med dagen åkte vi sen hem vid halv tio-tiden. Ja, jag var faktiskt nöjd för det jag hela tiden fasat för var att han skulle springa ut från banan och hälsa på alla andra hundar istället, men han fokuserade hela tiden på mig och hinderna och han klarade allt (utom första däcket) hur bra som helst, så ja. Jag är verkligen nöjd! :] Nästa gång klarar vi det utan en disk! ;]





Igår fyllde Alison också 13 år. Så sent igårkväll fick hon såklart en tårta, som mamma gjort, och en present, som Jojo kom hit med i onsdags. Tänk att den gamla tanten är gammal...





Så gick det upp igen! :)

Idag var det då dags för utställning igen. Då det var andra dagen på raken så kändes det lite motigt att sätta sig i bilen och köra iväg till utställning igen. Men vilken tur att vi åkte iväg! För idag gick det bättre än igår. Idag föll våra hundar domaren i smaken. Zuki vann sin klass och sen blev han bästa hane.... senare när han skulle in i ringen för att att möta bästa tik fick Jannica springa varv efter varv tillsammans med Madelene (Sinrazz kennel) innan domaren bestämde sig för att det var Zuki som blev BIR och fick därmed sitt andra danska Cert. Bra jobbat Jannica! Och vi gratulerar såklart Madelene vars hund inte bara blev BIM idag, utan även Dansk Champion. :-)

Även i Ginza klass fick Jannica "slita"..för det var med nöd och näppe som Ginza "fick" vara med. Av någon anledning, som ingen fortfarande förstår, började Ginza skälla oavbrutet och tittade upp mot taket. Spökade det? Jannica fick ta ut henne ur ringen medans domaren var snäll och bedömde hunden bakom istället. Efter en stund slutade Ginza att skälla och Jannica gick in i ringen med henne för bedömning. Och det gick ju jättebra! Hon vann sin klass och blev därmed bästa juniortik :) Vilken tur att hon hämtade sig. Sen gick hon in i Bästa Tik-klass och blev placerad som 4:a. Kanonbra jobbat Jannica!

Efter lite diskussion beslutade vi oss för att Jannica och Zuki skulle in i Stora Ringen för att representera Wheatens. Anledningen till att vi tvekade var att domaren som skulle dömma grupp 3 idag var samma domare som dömde gårdagens utställning och för henne föll ju inte Zuki så väl i smaken. Men vi kom fram till att faktiskt visa henne att Zuki blivit BIR idag och att han är en fin påg ;-) ...såklart blev det ingen placering där. Men det gör absolut ingenting. Vi gläds väldigt mycket åt dagens framgångar ändå. :-)

Till Jannicas stora glädje (och min... kanske?) innebar vinsterna idag kvalificering till Crufts i England 2011. So, England! Soon we come! ;-)






Ps. Jag vill också tacka alla Ni som hejat och gratulerat oss idag! Som stolt mamma till Jannica ( o ägare till hundarna!) , vet jag att Ert stöd betyder väldigt mycket för henne, och såklart även för mig! Vill även tacka för trevligt resesällskap både igår och idag, Karin/Softstars och hennes trevliga fodervärd Jeanette... "delad glädje är dubbel glädje"...



Upp och ner - så är livet på utställning

Idag var vi i Helsingör. Bilen var fullpackad - 4 personer och 5 hundar. Finns det hjärterum, så finns det stjärterum! ;-) Tack Karin och Jeanette för trevligt sällskap!

Som ni kan se under resultat var kritikerna inte lika positiva som i Berlin, men absolut helt OK! Och det är just så utställningslivet är - upp och ner! Det är ju bara domarens subjektiva bedömning som gäller, och smaken är ju som baken - delad! ;-)

Imorgon är det nya tag som gäller. Då bär det av till Hilleröd. Fortsätt gärna att hålla tummarna! :-)

Vi vill också passa på att skicka lite extra hälsningar till er som har valpar från vår A-kull - GRATTIS ALLA A-HUNDARNA PÅ 7-ÅRSDAGEN! Hoppas ni blir bjudna på den goda hund-tårtan. ;-)

Alison med A-kullen 2003