Zu Hause.........

Ja, så har dygt en vecka flutit på här hemma och Berlin känns avlägset....

Men då jag inte berättat något om Berlin och tiden före samlar jag mej nu...

Vi kom ju iväg för två veckor sedan med mycket krångel före. Vår värmepanna var ju ur funktion sedan före påsk, vilket innebar ju att här var kallt i huset. Det var även krångligt med varmvattnet vilket ju inte var så kul när framförallt hundarna skulle badas och göras iordning :-( Som om inte det räckte la ju min ettåriga tvättmaskin helt av på skärtorsdagen och tvätten samlade på sig..... Onsdagskvällen före Berlinresan , som var på fredagsmorgon, fick vi en NY tvättmaskin... läste snabbt igen bruksanvisningen, körde provtvätt och sen fick den gå non-stop hela natten... Denna dag fick jag även reda på att Ginzas rabiesprov var OK!! Vilken tur, annars hade jag ju fått lämna henne hemma. Dagen före resan fyllde ju Nina år och då fixade jag ett litet kalas för henne, det var klippning av hundar, hämtade Ginzas pass och packning och fredagsmorgon den 16/4 körde vi iväg... fantastiskt att inte bilen krånglade... det brukar den göra när vi har skullat köra iväg på längre turer... man ska vara glad för det som fungerar ;-)

Ett litet, lagom fint hotell hade jag bokat på Wittenberg Platz. Väl där upptäckte jag att det var endast ca 15-20 min bilväg till utställningsplatsen...vilken fullträff i den stora staden som ju är mer än 8 ggr så stor som Paris! Dock var det ju bara en miss.......efter att ha suttit och kollat på utställningspapperna la jag inte tillbaka dem i väskan igen :-(

Framme på utställningsplatsen, i kön till ingången, upptäckte jag det fasansfulla. Ginzas pärm med nrlapparna etc var inte med i väskan!! P A N I K!!! Visste ju ej heller i vilken ordning vi skulle in i ringen, kanske var vi först och då skulle vi inte hinna..... Jojo gick in, jag och Jannica fick ställa oss precis bredvid ingången och Gerry körde tillbaka till hotellet. Hade vi inte haft så nära så hade vi ju absolut inte hunnit. Jojo meddelade efter en stund att vi inte skulle in meddetsamma...vilken lättnad! Gerry kom tillbaka... men var var Ginzas pass????? -Det ligger på ditt sängbord, svarade Gerry lugnt och stilla! Du sa inte att jag skulle ta det också!! ---Att han ff lever är nog ett under;-) Vi låtsades som ingenting och prånglade oss förbi kontrollen... vet faktiskt inte hur det gick till!?!

Allt krångel glömde man ju sedan då resultatet blev som det blev...det har Ni väl sett under "Resultat" :-) Kul, även om jag tycker spänningen inte riktigt infinner sig då konkurensen är så LITEN på dessa utställningar. Som jag sagt flera gånger förr, jag tycker framförallt det är kul då detta är en aktivitet som jag gör tsm med mina döttrar... och de verkligen gillar att vara i ringen...och jag utanför;-) Sen är ju kritiklapparna det jag tycker är KUL/INTRESSANT och jag med spänning väntar på...och det får man ju göra läääänge i Tyskland...och sen ska de översättas när man väl kan utläsa vilka tyska ord de skrivit ;-)...de gamla skolkunskaperna får göra sig gällande så gott det går.
Alla bilder är klickbara


Dagen efter hade jag ju inte anmält till utställning vilket många av mina "uppfödarkollegor" inte kan förstå;-)
Men EN dag är fullt tillräckligt för mej, denna resa var för mej mest en liten semestertripp..jag hade länge velat komma till Berlin!
Fast det blev djur i massor iallafall, nämligen en heldag på Zoo, Tysklands största. Den dagen var det minst 20 grader varmt och folk gick i t-shirts och shorts...fantastiskt! Och Jannica fick sitt lystmäte uppfyllt genom att fotografera o´fotografera alla dessa fina och roliga djur!!




Vi hann med mycket i Berlin; shopping, sevärdheter, Madame Tussauds (!), god mat och dricka, underbara promenader och rastning av hundarna i Tiergarten. Vilken mysig "park"...framsidans foto kommer därifrån.



trots ( eller tack vare!) allt strul före och trots att jag vet att det inte bara är T V Å terriers jag har med mig...jag har ju även T V Å två-benta terriers också (pust, önskar ibland att de kunde vara som två pudlar istället;-) )... så ger jag resan toppbetyg!! - 5 hundskall av 5 möjliga; Vov vov vov vov vov!!!

Jannica har redan bestämt att London står på tur.... (inga "riktiga" hundar med då iaf...eller??)

Men nu till helgen blir det iväg med hundarna igen - Utställning i Danmark....Ni håller väl tummarna??...Och faktiskt ska jag vara där T V Å dagar...tror jag iallafall ;-)


långrunda + träning

För en stund sen kom jag in efter en långrunda med Zazza och Ginza. När vi kom till fotbollsplanen band jag upp Ginza för att först träna lite med Zazza. Vi tränade lite rallylydnad som jag gick på med henne för två år sen. Jag skulle egentligen gått fortsättning i höstas, men den blev inställd och nu har jag inte riktigt tid. Det är synd, för hon blev verkligen jätteduktig då och efter lite träning idag gick det hur bra som helst. Dessutom är väldigt roligt. Jag får väl försöka ta tag i det där snart igen... i höst kanske? Det är ju bara det att jag redan tränar med Zuki och nu ska börja med Ginza - det tar mycket tid...

Men tillbaka till dagens träning... När jag hade tränat klart med Zazza var det ginzas tur. Just nu försöker jag lära henne apport, men hon har inte riktigt förstått det än. Hon tar "pinnen", men vill bara springa iväg med den, och får hon inte det så släpper hon den. Mmm, det komer bli en utmaning, men sådana behövs väl ibland? ;] Efter det blev det bara lite allmänlydnand, som fot, sitt, ligg, stanna kvar, backa och sådana saker. Sen avslutade jag med leta godis för båda två.
Vad som dock gjorde mig extra stolt idag var att de faktiskt lyssnade och fokuserade bara på mig, trots att fem killar spelade fotboll bara några meter ifrån. Annars är båda två bollälskare, och jagar gärna en rullande boll, men idag gick det bra.

Nu måste jag gå och städa mitt rum... mamma tjatar...


Bild sen i vintras... på världens bästa pudel :]



sista agilityn

Idag var det sista gången på agilityn för denna kursen. Vi hade som vanligt en liten tvåkamp (för skojs skull ;]) med poängjakt - ta så många hinder som möjligt på 45 sekunder - och vanlig agilitytävling. Poängjakten gick jättebra tycker jag, vi fick ihop över 80 poäng! :] Agilityn gick kanske inte riktigt lika bra, några vägran och några slarvfel från mig - han har blivit så snabb! Men vi slutade som tvåa av åtta så jag är helnöjd! :]

Nästa sak som gäller är den inofficiella tävlingen i Lund i början av maj. Vi måste ta oss tid att träna lite innan så allt sitter. Jag är lite nervös. :P

Samma vecka som tävlingen är kommer även vår - min och Zukis - nya kurs att börja, fast denna gången är det träningsgrupp, hihi. Dessutom ska jag också börja med Ginza i nybörjargrupp, vilket ska bli jättekul. Hon behöver verkligen aktiveras! :]



Berlin nästa

Tidigt imorgonbitti åker familjen, Zuki och Ginza till Berlin för utställning och en massa andra trevliga saker. Alison kommer vara hemma med pappas bror och Zazza bor hos Ylva och Bengt. Zazza har redan åkt dit och jag kommer sakna henne mycket bredvid min huvudkudde i natt. Men, när vi sen väl åker kommer det nog vara rätt så skönt, jag vet ju att hon har det bra hos dem. :]




Taggade inför Berlin

Tidigt imorgonbitti bär det av till Tyskland där vi på lördag ska på utställning. Hundarna vi ska ställa är Zuki och Ginza, som idag blivit klippta och nu är snygga och fina.

Zuki

Ginza

Vi hoppas på att komma hem med bra resultat och många trevliga upplevelser i minnet och - förstås - i kameran.

GLAD PÅSK ALLA GLADA...

... och alla sura ;]