En runda med världens bästa trio

När jag kom hem från skolan gick jag en liten runda med mina tre små söta vovvar. De fick leka en del och jag fotade. Det blev dock inga bra bilder då jag använde systers kamera, t.o.m. fotot på himlen blev dåligt...


Himlen var så där otroligt mysigt rosa,
men kameran tog bort det mesta...


Världens bästa!



Sista Agilityn

Idag var det höstens sista kurstillfälle med agilityn och Zuki var taggad som aldrig förr, haha. Han älskar verkligen agilityn vilket tydligt märktes när jag stod här hemma, tog på mig min hund-jacka, mina hund-skor, hans koppel och säger "ska vi till agilityn pojken?". Han blev så glad att han ställde sig och dansade för mig (med dansa menar jag snurrade framför och runt mig flera varv), haha. Han är så söt. :] I vilket fall så märkte man det ännu mer när vi började. Jag gick in på banan, släppte honom lös och han bara sprang rundor och tog alla hinder han kom åt, heeelt speedad! Jag bara ställde mig och tittade på honom och väntade på att han skulle lugna ner sig lite, han var helt galet lycklig.

Eftersom det var sista gången hade vi en liten tävling - tvåkamp. Första grenen var en poängjakt där man skulle ta så många hinder som möjligt på en minut. Olika hinder hade olika mycket poäng. Det gick jättebra, han var hur grym som helst.

Andra grenen var en vanlig bana. Vi hade inte riktiga regler som fel och vägran utan det viktigaste var att de gjorde alla hindren, men det gick på tid. Han var jätteduktig men han vägrade gå genom den böjda tunneln. Det tog jättelång tid innan jag fick honom att göra det så tiden blev ju inte så bra.

Placeringen blev, pga det att han klyddade med tunneln, en sjunde plats. Det var lite störigt eftersom att om han inte klyddat hade han fått en mycket bättre tid och hade troligen kommit bland de tre första - han vann poängjakten. Men,men jag är nöjd med dagen i alla fall eftersom att han klarade tunneln sen när jag tränade extra på den. Nu är det uppehåll tills mars, men jag får försöka ta någon dag och åka ut och träna lite. Han får ju verkligen inte glömma detta nu!











sjukling

Idag var jag ute en liten runda med Ginza. Vi fortsatte vår träning med fot och tränade även lite annat. Hon är så duktig min lilla sötnos. :]

När jag kom hem efter dansen ikväll kom jag hem till en sjuk liten Zuki. Han hade kräkts på fyra ställen och fler skulle det bli. När jag var på bion var mamma med honom hos veterinären där det konstaterades att han har fått en halsinfektion (typ halsfluss). Han går nu på pencilin och får därför inte träna agility imorgon, min lille pluttis.

Kvällspromenad

Jag kom precis in efter en kvällspromenad med Ginza runt lilla Hököpinge. Vi tränade lite "fot" vilket gick hyffsat bra. :] Hon verkar dock vara lite mörkrädd så det får tränas bort, mihi. Nu; träna lite på engelskan.





agility

Agilityn gick otroligt bra idag. Idag märktes det verkligen hur mycket Zuki älskar agility. Jag satte honom ner framför första hindret och gick fram till nästa och så fort jag gav honom godkännande bara sprang han. Helt hyperaktivt lycklig var han över att vara tillbaka efter en veckas frånvaro. Nu har jag beslutsångest - ska jag strunta i agilityn nästa lördag för att gå på ledarkårsmöte och göra Zuki ledsen, eller ska jag strunta i ledarkårsmötet och gå på agility ist och få en lycklig hund men dålig ledarutbildning...? Jag vet verkligen inte vad jag ska göra. Hjälp mig Gud, haha.


en helg i Danmark

Tidigt på lördagsmorgonen, redan 04.00, bar det iväg hemifrån. En lång resa väntade oss, ungefär fyra timmar, och jag sov hela resan. När vi kom dit gjorde jag mig iordning och sen var det dags att hoppa in i utställningsringen. Lördagen gick inte så bra... Domaren tyckte inte om Zukis päls och åkte därför ute med en tvåa. (Han är fortfarande världens finaste enligt mig!)

Efter att vi var klara gick vi och köpte lite julklappar till vovvarna och sen bar det av till hotellet. Även där sov jag en stund då det tog ungefär en timme att komma dit. När vi fått kortet (som är en nyckel...) till vårt rum tog jag snabbt en plats i sängen och utforskade tv:n; de hade inte Sveriges tv4! Mamma och Eva gick ut med hundarna och jag satt därför på en film; Marley och jag. Den var faktiskt ganska bra, men boken är mycket, mycket bättre! Det var också ganska irriterande att det bara fanns dansk text. Det gjorde att jag var tvungen att anstränga min trötta hjärna till att både översätta engelskan OCH danskan samtidigt, vilket inte var helt lätt... Efter den filmen kollade jag Hannah Montana the Movie, mest bara för att. Efter det väckte jag mamma och Eva, som då kommit tillbaka med hundarna för längesen och somnat, och vi gick och åt middag. Denna kvällen bjöd även på Robins (SVT fanns...) och en ny kärlek; Nancy.

Sängen jag spenderade nästan hela lördagskvällen i...

En trött Jannica efter en lång(?) dag...

En lite dålig bild på mig och Nancy ;]




Nästa dag, söndag, behövde vi inte gå upp riktigt lika tidigt. Dessutom fick vi en god hotellfrukost med, mums. Utställningen denna dagen gick betydligt bättre. Zuki vann sin klass och fick Excellent (CK), han blev dock inte placerad i Bästa Hane. Nöjd med helgen (trots att vi inte fick vårt cert...) åkte vi sen hem - jag sov hela vägen.





6 ½ h

Senast om 6½ timme ska jag sitta i bilen på våg till Danmark med mor, hennes vän, Zuki och några silky terriers. Mysigt men sömnigt! Vårt stora mål för helgen är att åka hem till Sverige med Zukis andra cert, då hade jag blivit glad! Jodå, hoppas får man. :] Ni kommer troligen få en stor uppdatering på söndag eller måndag om det. Nu ska jag kolla på Cirkus Möller, utslagningen i Idol och sen kallar sängen.