Nästsista rallylydnaden...

Igår var det som sagt rallylydnad igen. Dessvärre tyckte inte Ginza det var alls kul att träna i det ruskiga vädret så första rundan gick lite sämre än vanligt och andra rundan fick vi avbryta på grund av tilltagande regn och en väldigt ovillig Ginza. Synd var det eftersom jag åker till grekland på lördag och därför missar de kommande två kurstillfällena, och måndagen därefter är det avslutning, hmm... Vi får försöka träna extra mycket nu innan jag åker och även när jag kommer hem så att vi är redo för träningstävlingen på avsultningstillfället! ;] Idag var vi väldigt få deltagare så det blev bara en bana och alla fyra instrukurer ägnade tid åt var och en, vilket var bra då man fick extra mycket kritik! :]
(Tyvärr är bilderna inte så jättebra, men de duger väl... hihi)
Moment som behöver läras in/tränas extra på är: sitt framför, stå, höger ingång och tysksvängen. Men det ska säkert gå hur bra som helst och jag hoppas på att känna mig redo att tävla i Eslöv i slutet av oktober... :]

tiden som passerat...

Sist jag skrev var kvällarna fortfarande behagliga liksom dagarna, och vardagen bjöd på nya aktiviteter och livet bara var. Nu är det höstkallt och regnigt ute och de då nya aktiviteterna är numera inbitna rutiner och livet fortsätter framåt. Vi har hunnit med miljöträning i Malmö, klippkurs i Skanör, agilityträning i Sibbarp, en kraftig höstförkylning i Hököpinge och ännu mera träning lite överallt. Miljöträningen i Malmö blev av då jag skulle hem till Jojo och planera resan till Grekland (som vi för övrigt åker iväg på redan nu på lördag!) och då fick Juni följa med. Vi tog bussen in med ett bussbyte vilket innebar lite stadspromenad också. Bussturen gick hur bra som helst. Till en början var hon lite nyfiken på alla människor runt omkring men hon lugnade sig snart och sista biten släppte jag ner henne på golvet där hon direkt la sig ner och vilade - helt lugn!
Klippkursen i Skanör tog plats igår. Ginzas päls hade vi sparat så henne klippte mamma och jag fick låna Yatzi (Eljajos Acca) vilket jag är himla tacksam för. Båda två var ganska långhåriga och hur bra mamma lyckades med Ginzas klippning kan ni se i detta inlägg. Och hur bra jag lyckades med Yatzi, ja, det kan ni se nedan:
Efter klippkursen följde Yatzi med oss hem en stund och efter en tids bekantande med våra hundar och vår trädgård blev det till slut lite lek med Ginza:
Nu ska jag och Ginza ut i rusket och träna ralylydnad!

Enkel och uppskattad leksak på 5 minuter

Att ha olika typer av "hjälpmedel" (som Barbro Börjesson kallar det) under inlärning är bra för att det inte ska bli enformigt. Zuki har aldrig varit särskilt glad för leksaker, något som är ganska vanligt för denna ras. Men jag har turen att Ginza fortfarande idag kan älska att leka med leksaker, framförallt med de som låter! När jag började med rallylydnaden försökte jag hitta en leksak som både skulle passa Ginza och Juni, men det är inte så lätt när man är kräsen. ;] Jag var ute efter någon form av ordentlig dragkampssleksak som samtidigt låter och jag hittade inte det någonstans. Då var min mamma snäll och tipsade mig om att göra en egen, och så blev det.
Du behöver: En mjuk pipleksak som är lätt att få att pipa och en stor, gammal strumpa. I detta fallet blev det en pipboll och en gammal innebandystrumpa.
Gör så här: Stoppa in pipleksaken i strumpan och knyt en knut så den sitter plats. Sen valde jag att göra ytterligare en knut längre upp på sturmpan för att den lättare ska gå att kampa med, och voilá; en pipande dragkampsleksak att ha som belöning istället för godis once in a while. Den här har numera en obligatorisk plats i min hundträningsväska och Ginza älskar den!
 



So... what's new?

I söndags spenderade jag största delen av dagen i stan och shoppade loss totalt. Det blev mycket nya saker till hundarna och hundträningen plus lite annat nödvändigt. ;] Till hundträningen blev det det som visas på bild nedan: En väst (smidigare än en jacka tills det blir riktigt kallt), en liten ryggsäck (ja, den är från barnavdelningen men det är bara de som är perfekt storlek, enligt mig), en vattenskål att ha med, nedbrytbara bajspåsar för samma ändamål och så hittade jag en bra vattenflaska i panthögen här hemma. 


I måndags var det dags för rallylydnad igen och det gick lika bra denna gång. Läxan som jag gav till mig själv genomfördes halvvägs. Att lära in hela momentet är för svårt på en gång så vi delade upp det i två delar, och del ett gick himla bra i måndags så nu fortsätter vi med del två. :]
 
Sist, men definitvit inte minst, var jag idag och provade på balett på Arnbergs Dansstudio, och tro det eller ej, men jag har precis anmält mig för hela terminen. Jag har aldrig varit någon prima ballerina och jag måste erkänna att kände mig ovanligt klumpig och vilsen för att vara på en danslektion, men det var himla roligt, lärorikt och så är det ju användbart i nästan alla andra danstyper. :] Den allra största skrällen är dock att jag idag även har beställt ett par balettskor (de på bilden fast svarta), något jag för några år sen trodde att jag aldrig skulle göra, haha!


Efter dansen åkte jag, mamma och Jojo och hälsade på Ella med våra valpar. De fick leka en stund på fotbollsplanen de har i närheten och träna på lite inkallning. Det var kul att träffa lilla Ella och se de alla tre lka fint tillsammans.
 
 
Time to sleep. Godnatt!