Våffeldagen och första riktiga vårdagen

Dagen har bjudit på en mysig promenad i Bokskogen...

Zuki och Ginza Zazza hittade vitsippor



...och såklart våfflor för hela familjen - är det våffeldagen så är det!

Busarna försökte sno min våfflor...


Men det var tydligen inte tillräckligt för Zazza,
... så de fick varsin egen hjärtbit. så hon försökte ta min sista också, tanten!



Zazza satt och suktade efter min våffla under hela tiden, och mamma tyckte hon var så söt så hon ville ta en bild. Och plötsligt försökte hon sno den också... När det blir äldre hittar de allt på sina egna regler ibland, haha. Hoppas era våfflor också smakat gott och att ni har fått njuta av det härliga vädret! Godnatt!


                                                                                                                                   


Malmö Int, 2012

Efter tre timmars sömn bar det av mot de nya mässhallarna för hundutställning. Idag har jag ställt Ginza och två av Zukis valpar, en tik och en hane, som nu är 7 månader gamla. Hanen är faktiskt väldigt lik Zuki i allt förutom ögonen i princip, och det var jättekul att se, träffa och ställa dem båda två. Albin, hanen, var själv i sin klass, fick en etta med hp och blev BIM-valp. Lizza, tiken, hade en konkurrent och blev tvåa med hp. Ginza, som lyckligtvis var väldigt glad idag och svansen uppe hela tiden (YES!) fick excellent och blev utan placering, men sen hade vi ju också 16 konkurrenter i klassen, så jag är helt klart nöjd med dagen! Fina kritiker fick de allihop också, och det är ju alltid roligt! :]

Albin Lizza Ginza (i mitten)

När alla wheaten var klara tog vi en fika innan vi gick och shoppade loss totalt. Så nu är hundarnas gemensamma spargris helt tom. Väl hemma började jag läsa till mitt idrottsprov jag ska ha imorgon samtidigt som jag satte mig och uppdaterade hemsidan. Resten av familjen som var närvarande på utställninge hamnade på soffan direkt, inklusive Ginza som är helt slut. Nu är dock mamma och handlar och på menyn är dagens rätt taco, mumsfillibabba säger jag bara. Senare ikväll, när jag förhoppningsvis läst klart till provet, blir det förmodligen filmmys. Och så ska vi såklart anmäla Zuki till Danmark i april!



hände det där verkligen?

Idag var det en sådan dag då jag vaknade och tänkte; "... ... ... Nej fan, sova bort dagen kanske?". Men jag lyckades ändå ta mig upp ur sängen och iväg till skolan. Dagen flöt väl på som den skulle, men mitt humör stannade där nere på botten ett tag till. Väl hemma möttes jag upp av en pappa som tydligen slutat tidigt. Han behövde hjälp med att skriva ett dokument på datorn, och det var så roande att se honom sitta där och skriva så där stelt med sitt högra pekfinger som gamla otekniska människor gör, att mitt dåliga humör bara gick upp i rök. Ibland är pappa bra att ha trots allt.

På söndag är det dags för Malmö Int och Ginza ska ställas. Därför behövdes pälsen putsas till lite idag och en halvtimme innan det var dags att köra till klipparen Nilla tog jag en runda med hundarna, och då händer det som man i efterhand undrar, "hände det där verkligen?". Innan jag ens hinner reagera sätter respektive ställer sig alla tre hundarna och kissar i en enda klunga, och plötsligt var Ginzas högra bakben helt nedkissat av Zuki. NEEEEEEEEJ! Och nej, det var inte av någon annan orsak än att han, som vanligt, inte tänker sig för. Alls. Vi fick fortsätta gå och då, helt utan en logisk förklaring, går Ginza och kissar. Samtidigt som hon lyfter på ena benet! Mina hundar är verkligen inte normala. Dock hände det som tur var bara en gång, sen var hon som vanligt igen. På grund av den "lilla olyckan" fick rundan bli något kortare än tänkt, då hon var tvungen att badas om på benet och torkas innan det var dags att åka. Trots det hinner Zuki faktiskt också trampa i sitt eget bajs. Så där går jag med tre hundar, varav en är nerkissad och en annan med en illaluktande tass. Bilar kör förbi och jag kan inte låta bli att undra; "Tittar de på mina hundar för att de är hundar, eller tittar de på dem för att en av dem har en extremt konstig missfärgning längst hela bakbenet?". Väl hemma gick allting väldigt fort, både badandet av Ginzas ben och Zukis tass, och vi hann faktiskt till och med i tid till Nilla, vilket är väldigt sällan det händer. Oavsett var vi ska. Resten av dagen har gått betydligt bättre. Ginza är nu fit for fight inför söndag, och jag kom bara för en stund sen hem från en trevlig middag med mitt fina lag. Tack till er för ikväll!

Nu ska jag sova. Det blir tidiga mornar hela helgen, och en lång kväll/natt imorgon. Ingen vila här inte. kramkalas.


Ginzas missfärgade ben och middag på Elysée.


                                                                                                                                    


en helg full av födelsedagar

Helgen bjuder på tre födelsedagar; Zuki, Farfar och Mormor, och på en dag förvandlades vårt hem till ett bageri. Mormor frågade om jag ville vara snäll och baka chokladbollar, ett förlorat vad resulterade i kanelbullebak och Zukis 4-årsdag toppades med en tårta. Så, stor och slabbig GRATTIS-puss till min älskade lille vovvis som idag, som sagt, blir så gammal som 4 år. Sjukt, faktiskt. <3